Пловдив

Град Пловдив е прословут със своите архитектурни ансамбли, които могат да се посетят по време на вашата туристическа обиколка. Силно препоръчано е посещението на поне част от по-известните театрални постановки, музейни експозиции, арт изложби и кино прожекции.

Освен, че разполага с красиви културни забележителности, градът има и много подходящи условия за спортуване и разпускане.

Градът е една от най-желаните туристически дестинации в страната и значим културен и важен  икономически център на страната. Комбинацията на 4-те водещи насоки – спорт, икономика, култура и туризъм водят до увеличаване на значението му в региона.

Правилните бизнес практики, неповторимите климатични условия и  забележителни природни дадености, закономерно определят град Пловдив, като основен промишлен и привлекателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив със сигурност предлага отлични възможности за пазаруване и развлечения, а уютните  ресторанти в града са пръснати навсякъде.

След активния ден идва подходящото време за настаняване в някои от многото хотел, хостел или апартамент под наем, както и приготовленията за богатия нощен живот.

Дългите вечери носят мириса на романтичност и усещане за спокойствие и нежност.

Погледнато от историческа гледна точка град Пловдив е съдействал много за процъфтяването на България, а редица известни борци за свобода, революционери и национални герои родени тук, са вземали активно участие в неравната борба за постигане на свобода и независимост. Именно заради това на редица централни места има построени архитектурни монументи в тяхна памет.

Част от най-важните места за посещения, атракции и паметници са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Многото паркове разположени в покрайнините на града са неизчерпаем източник  на спокойствие и съдействат дори и за частично бягство от градския шум.

Модерната инфраструктура съдейства за по-динамичното движение на услуги, продукти и стоки между различните фирми, компании и организации до техните контрагенти, крайни клиенти и дистрибутори.