Ремонт на покриви общ

Всеки е чувал, че покривът е един от основоположните елементи на всяка сграда, като едновременно й придава идеален вид, изключителна визия и усещане за хармония, уют и топлота.

Видове покриви

Работните процеси свързани с покрива са доста сложни, опасни и трудоемки, поради което е желателно използването на доказани фирми, майстори и бригади за ремонт на покриви.

За формирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим транспорт и логистика, цена за труд, цени за демонтаж и монтаж, цени за материали.

Цена за видове покриви

Основополагащ фактор при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са вложените материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената саморазливна хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – греди, шипки и челни дъски;
  • Типа покритие – керемиди, цигли, пчелна пита или ондулин;
  • Общия метраж поцинковани улуци, пвц, кафяви или метални улуци;
  • Вид и размер на подпокривна обшивка за покрив;
  • Архитектурната сложност – едноскатен, двускатен, пирамидален или плосък покрив.

Ремонт на Покриви

Без сигурен покрив, къщата ще почне да се събаря и колкото повече отлагате ремонта на покрива, толкова повече щети ще се получат, като прогнили дъски, изгнили носещи греди, наводнени тавани, напукана гипсова шпакловка.

Покривът който тече е един от най-сериозните врагове на всяко жилище без значение от структурата й. Проблемите, които със сигурност ще се появят са много: плесен, лоша миризма на мухъл и влага.

Разместени керемиди, изронена замазка, липсваща хидроизолация или небрежно подшити комини, са само част от причините, които довеждат до течащ покрив.

Видове покриви в България

По-видните градове на България са едновременно и водещи исторически и културни центрове. Архитектурната композиция на градовете се допълва от различните покриви на всеки дом, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви София, Ремонт на покриви Варна, Ремонт на покриви Стара Загора и Ремонт на покриви Велико Търново.

Тук трябва да споменем и свързаните услуги като: Полагане на Топлоизолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Водостоци, както и използваните Строителни материали.