Обикновен гипсокартон цени

Обикновен гипсокартон цени

Гипскартонът е един от най-използваните строителни материали в съвременното строителство. Той се характеризира с отлични качества, кратко време за монтаж и ниска цена. Използва се за стандартно изпълнение на стени, окачени тавани, декоративни елементи и преградни стени. След полагането му, качественият гипскартон осигурява повърхност, която може да се боядисва, да се лепят плочки, да се полагат грундове и мазилки.

Гипсокартон цени

Обикновен Гипскартон е плоскост, която представлява панел от високотехнологична хартия, в сърцевината, на която има пълнеж от гипс и специални добавки. Плоскостите са с дебелината 9,5мм, 12,5мм, 15мм, 18мм. Използва в строителството при изграждането на преградни стени, окачени тавани цени и предстенни обшивки. Обикновено се означава с GKB (Knauf) или RB (Rigips) BA13 (Placo) и е приет стандартен бял цвят за листовете хартия.

Плоскостите могат да бъдат монтирани на метална конструкция от поцинковани профили или да се фиксират директно върху суха мазилка с гипсово лепило. Предварително се полага Топлоизолации цени.