Пловдив

Град Пловдив е прословут със своите архитектурни паметници, които могат да се обходят по време на вашата туристическа обиколка. Задължително е посещението на поне част от по-известните музейни експозиции,театрални постановки,кино прожекции и арт изложби.

Освен, че разполага с красиви културни забележителности, градът има и много добре организирани условия за отдих и спорт.

Градът е една от най-атрактивните туристически дестинации в страната и основен културен и силен  икономически център на страната. Съчетанието на 4-те фундаментални насоки – спорт, икономика, култура и туризъм водят до увеличаване на значението му в региона.

Перфектните бизнес практики, хармоничните климатични условия и  невероятни природни дадености, обективно определят град Пловдив, като значим промишлен и привлекателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив предлага прекрасни възможности за забавления и шопинг, а апетитните  ресторанти в града са разположени навсякъде.

След активния ден идва значимото време за настаняване в някои от многото хостел, хотел или стаи под наем, както и приготовленията за богатия нощен живот.

Незабравимите вечери носят аромата на чиста романтика и усещане за любов и душевен мир.

Исторически погледнато град Пловдив е придал много за процъфтяването на България, а редица тачени борци за свобода, революционери и национални герои родени тук, са участвали в борбата за независимост и национална независимост. Поради тези причини на редица важни места има обособени архитектурни ансамбли в тяхна чест.

Част от най-значимите паметници, места за посещения и атракции са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Различните паркове разположени в централната част на града създават атмосфера  на спокойствие и съдействат дори и за малко бягство от градската динамика.

Иновативната инфраструктура съдейства за по-правилното движение на стоки, продукти и услуги между различните организации, фирми и компании до техните контрагенти, крайни клиенти и дистрибутори.