Пловдив

Град Пловдив е прочут своите архитектурни забележителности, които могат да се видят по време на вашата туристическа обиколка. Задължително е посещението на поне част от по-известните театрални постановки, музейни експозиции, арт изложби и кино прожекции.

Освен, че притежава значими културни забележителности, градът има и много добри условия за спорт и отдих.

Градът е една от най-атрактивните туристически дестинации в страната и ценен културен и сериозен  икономически център на страната. Комбинацията на 4-те основополагащи насоки – икономика, туризъм, спорт и културен живот водят до нарастване на значението му в региона.

Правилните бизнес практики, неповторимите климатични условия и  забележителни природни дадености, определят град Пловдив, като основен промишлен и привлекателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив предоставя прекрасни възможности за пазаруване и развлечения, а романтичните  ресторанти в града са разположени навсякъде.

След уморителния ден идва необходимото време за настаняване в предварително избрания хотел, хостел или апартамент под наем, както и приготовленията за богатия нощен живот.

Незабравимите вечери носят мириса на пленителна романтика и усещане за любов, нежност и безвремие.

Погледнато от историческа гледна точка град Пловдив е придал много за развитието на България, а редица почитани герои, революционери и борци за свобода родени тук, активно са участвали в борбите за независимост и укрепване на държавността. Поради тези причини на редица централни места има изградени паметници за вечен спомен.

Част от най-разглежданите исторически паметници и атрактивни места за посещения са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Множеството паркове разположени в покрайнините и в центъра на града създават чувство  на спокойствие и съдействат дори и за малко бягство от градското напрежение.

Модерната инфраструктура спомага за по-правилното движение на стоки, продукти и услуги между различните организации, фирми и компании до техните крайни клиенти, дистрибутори и контрагенти.