Пловдив

Град Пловдив е свързван със своите архитектурни паметници, които могат да се видят по време на интригуващата туристическа обиколка. Задължително е посещението на поне част от по-известните музейни експозиции,театрални постановки,кино прожекции и арт изложби.

Освен, че притежава прекрасни културни забележителности, градът има и много добре организирани условия за спортуване и разпускане.

Градът е една от най-атрактивните туристически дестинации в страната и основен културен и водещ  икономически център на страната. Комбинирането на 4-те водещи насоки – икономика, туризъм, спорт и културен живот водят до увеличаване на значението му в региона.

Подходящите бизнес практики, благоприятните климатични условия и  неповторими природни дадености, определят град Пловдив, като значим промишлен и притегателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив предлага прекрасни възможности за развлечения и пазаруване, а вкусните  ресторанти в града са много и навсякъде.

След уморителния ден идва значимото време за настаняване в избрания луксозен хотел или апартамент под наем, както и приготовленията за вълнуващия нощен живот.

Прохладните вечери носят вкуса на пленителна романтика и усещане за любов и душевен мир.

Погледнато от историческа гледна точка град Пловдив е дал много за укрепването на България, а редица почитани революционери, борци за свобода и национални герои родени тук, са вземали активно участие в значимата борба за независимост и силна държава. Именно заради това на редица значими места има изградени архитектурни паметници в тяхна памет.

Част от най-посещаваните паметници, места за посещения и атракции са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Множеството паркове разположени в покрайнините и в центъра на града създават чувство  на спокойствие и съдействат дори и за кратко бягство от градската динамика.

Добрата инфраструктура спомага за по-правилното движение на продукти, стоки и услуги между различните компании, организации и фирми до техните контрагенти, крайни клиенти и дистрибутори.