Пловдив

Град Пловдив е прословут със своите архитектурни монументи, които могат да се посетят по време на неизбежната туристическа обиколка. Желателно е посещението на поне част от по-известните театрални постановки, музейни експозиции, арт изложби и кино прожекции.

Освен прекрасни културни забележителности, градът има и много подходящи условия за отдих и спорт.

Градът е една от най-желаните туристически дестинации в страната и значим културен и водещ  икономически център на страната. Съчетаването на 4-те основни насоки – икономика, туризъм, спорт и културен живот водят до засилване на значението му в региона.

Добрите бизнес практики, благотворните климатични условия и  неповторими природни дадености, безпристрастно определят град Пловдив, като важен промишлен и атрактивен търговски център.

Главната улица на град Пловдив със сигурност предлага първокласни възможности за шопинг и забавления, а вкусните  ресторанти в града са много и навсякъде.

След уморителния ден идва значимото време за настаняване в избрания хостел, хотел или стаи под наем, както и приготовленията за вълнуващия нощен живот.

Прохладните вечери носят мириса на романтика и задушевност и усещане за спокойствие и нежност.

В исторически план град Пловдив е допринесъл много за растежа на България, а редица тачени герои, революционери и борци за свобода родени тук, са имали участие в неравната борба за постигане на свобода и независимост. Именно заради това на редица възлови места има построени архитектурни ансамбли за вечен спомен.

Част от най-значимите паметници, места за посещения и атракции са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Разнообразните паркове разположени в покрайнините и в центъра на града създават чувство  на спокойствие и съдействат дори и кратковременно бягство от градската динамика.

Модерната инфраструктура съдейства за по-динамичното движение на стоки, продукти и услуги между различните фирми, компании и организации до техните крайни клиенти, дистрибутори и контрагенти.