Пловдив

Град Пловдив е прословут със своите архитектурни ансамбли, които могат да се посетят по време на задължителната туристическа обиколка. Желателно е посещението на поне част от по-известните музейни експозиции,театрални постановки,кино прожекции и арт изложби.

Освен, че разполага с значими културни забележителности, градът има и много добри условия за отдих и спорт.

Градът е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и значим културен и важен  икономически център на страната. Комбинацията на 4-те водещи насоки – спорт, икономика, култура и туризъм водят до повишаване на значението му в региона.

Перфектните бизнес практики, неповторимите климатични условия и  невероятни природни дадености, определят град Пловдив, като значим промишлен и притегателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив дава впечатляващи възможности за развлечения и пазаруване, а апетитните  ресторанти в града са разположени навсякъде.

След забързания ден идва необходимото време за настаняване в един от многото луксозен хотел или апартамент под наем, както и приготовленията за интригуващия нощен живот.

Дългите вечери носят мириса на романтичност и усещане за любов, нежност и безвремие.

Исторически погледнато град Пловдив е придал много за развитието на България, а редица възхвалявани революционери, борци за свобода и национални герои родени тук, са имали участие в борбата за независимост и национална независимост. Поради тази причина на редица централни места има разположени архитектурни ансамбли в тяхна памет.

Част от най-посещаваните исторически паметници и атрактивни места за посещения са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Множеството паркове разположени в сърцето и покрайнините на града създават чувство  на спокойствие и съдействат дори и за кратко бягство от напрегнатото ежедневие.

Добрата инфраструктура помага за по-надежното движение на продукти, стоки и услуги между различните фирми, компании и организации до техните дистрибутори, контрагенти и крайни клиенти.