Пловдив

Град Пловдив е прословут със своите архитектурни монументи, които могат да се видят по време на интригуващата туристическа обиколка. Задължително е посещението на поне част от по-известните театрални постановки, музейни експозиции, арт изложби и кино прожекции.

Освен, че разполага с прекрасни културни забележителности, градът има и много подходящи условия за спорт и отдих.

Градът е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната и забележителен културен и важен  икономически център на страната. Съчетаването на 4-те водещи насоки – туризъм,култура,спорт и бизнес климат водят до нарастване на значението му в региона.

Добрите бизнес практики, хармоничните климатични условия и  неповторими природни дадености, обективно определят град Пловдив, като основен промишлен и привлекателен търговски център.

Главната улица на град Пловдив предлага първокласни възможности за забавления и шопинг, а уютните  ресторанти в града са пръснати навсякъде.

След динамичния ден идва задължителното време за настаняване в избрания хотел, хостел или апартамент под наем, както и приготовленията за атрактивния нощен живот.

Красивите вечери носят духа на чиста романтика и усещане за спокойствие и нежност.

Погледнато през призмата на историята град Пловдив е допринесъл много за процъфтяването на България, а редица известни герои, революционери и борци за свобода родени тук, са участвали в борбата за независимост и национална независимост. Именно заради това на редица важни места има разположени архитектурни ансамбли за спомен на героичната им саможертва.

Част от най-разглежданите атракции, паметници и места за посещения са:

 

„Пеещите фонтани“ – Пловдив
Бунарджик – Пловдив
Античен театър – Пловдив
Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив
Епископска базилика на Филипопол
Квартал „Капана“ – Пловдив
Младежки хълм (Джендем тепе) – Пловдив
Римски акведукт – Пловдив
Лапидариум и крепостни стени – Пловдив
Сахат тепе – Пловдив
Гребна база – Пловдив

Многото паркове разположени в сърцето и покрайнините на града създават атмосфера  на спокойствие и съдействат дори и за малко бягство от напрегнатото ежедневие.

Съвременната инфраструктура помага за по-правилното движение на стоки, продукти и услуги между различните фирми, организации и компании до техните контрагенти, дистрибутори и крайни клиенти.