Ремонт на покриви общ

От опит знаем, че покривът е един от най-важните елементи на всяка сграда, като заедно с това й придава завършен вид, уникална визия и усещане за топлина, хармония и уют.

Видове покриви

Ремонтните дейности свързани с покрива са много трудоемки, сложни и опасни, поради което е абсолютно наложително използването на реномирани фирми, бригади и майстори за ремонт на покриви.

За формирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим труд, цени за материали, цени за транспорт и логистика, цени за демонтаж и монтаж.

Цена за видове покриви

Ключов момент при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са нужните материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената саморазливна хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – греди, челни дъски и шипки;
  • Типа покритие – керемиди, цигли, пчелна пита или ондулин;
  • Общия метраж метални улуци, пвц, кафяви или поцинковани улуци;
  • Вид и размер на подпокривна обшивка за покрив;
  • Архитектурната сложност – едноскатен, двускатен, пирамидален или плосък покрив.

Ремонт на Покриви

Без сигурен покрив, къщата започва да се разпада и колкото повече време отлагате ремонта на покрива, толкова по-големи щети ще се получат, като напукана гипсова шпакловка, прогнили облицовъчни дъски и ламперия, изгнили носещи греди.

Увреденият покрив е един от най-големите врагове на всяко жилище без значение от архитектурата й. Проблемите, които могат да са появят са много: мухъл, влага, плесен, лоша миризма.

Счупени керемиди, паднала замазка, увредена хидроизолация или небрежно подшити комини, са само някои от причините, които са предпоставка за течащ покрив.

Видове покриви в България

По-големите градове на България са едновременно и сериозни културни и исторически центрове. Архитектурния  план на градовете се допълва от различните покриви на всяка сграда, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви Плевен, Ремонт на покриви Пловдив, Ремонт на покриви Разград и Ремонт на покриви София.

Тук трябва да споменем и съпътстващите услуги като: Полагане на Топлоизолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Улама, както и използваните Строителни материали.