Ремонт на покриви общ

Всеки е чувал, че покривът е един от най-съществените елементи на всяка сграда, като в същото време й придава съвършен вид, неповторима визия и усещане за топлота, уют и хармония.

Видове покриви

Дейностите свързани с покрива са наистина опасни, трудоемки и сложни, поради което е абсолютно наложително използването на реномирани фирми, майстори и бригади за ремонт на покриви.

За калкулирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим транспорт и логистика, цена за труд, цени за демонтаж и монтаж, цени за материали.

Цена за видове покриви

Основополагащ фактор при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са нужните материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената битумна хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – шипки, челни дъски и греди ;
  • Типа покритие – цигли, керемиди, ондулин или пчелна пита;
  • Общия метраж кафяви улуци, поцинковани, метални или пвц улуци;
  • Вид и размер на подпокривна обшивка за покрив;
  • Архитектурната сложност – едноскатен, двускатен, пирамидален или плосък покрив.

Ремонт на Покриви

Без стабилен и здрав покрив, къщата ще почне да се руши и колкото повече отлагате ремонта на покрива, толкова повече щети ще се получат, като изгнили носещи греди, увредена ламперия, наводнени тавани, напукана гипсова шпакловка.

Повреденият покрив е един от най-сериозните врагове на всяка сграда без значение от структурата й. Проблемите, които ще се появят са много: влага, мухъл, лоша миризма на плесен.

Разместени керемиди, напукана замазка, изгоряла хидроизолация или неправилно подшити комини, са само някои от причините, които водят до течащ покрив.

Видове покриви в България

По-големите градове на България са едновременно и сериозни исторически и културни центрове. Архитектурния ансамбъл на градовете се допълва от майсторските покриви на всяка сграда, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви София, Ремонт на покриви Варна, Ремонт на покриви Стара Загора и Ремонт на покриви Велико Търново.

Тук трябва да споменем и съпътстващите услуги като: Полагане на Топлоизолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Водостоци, както и използваните Строителни материали.