Ремонт на покриви общ

Всеки е чувал, че покривът е един от най-важните елементи на всяка сграда, като заедно с това й придава завършен вид, неповторима визия и усещане за топлина и домашен уют.

Видове покриви

Дейностите свързани с покрива са наистина сложни, опасни и трудоемки, поради което е абсолютно наложително използването на реномирани фирми, майстори и бригади за ремонт на покриви.

За калкулирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим материали, цени за логистика и транспорт, цени за демонтаж и монтаж, цена за труд.

Цена за видове покриви

Основополагащ фактор при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са изполваните материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената саморазливна хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – челни дъски, греди и шипки;
  • Типа покритие – цигли, керемиди, ондулин или пчелна пита;
  • Общия метраж кафяви улуци, поцинковани, метални или пвц улуци;
  • Вид и размер на метални обшивки;
  • Архитектурната сложност – многоскатен, двускатен, едноскатен или пирамидален покрив.

Ремонт на Покриви

Без надежден покрив, къщата започва да се руши и колкото по-дълго отлагате ремонта на покрива, толкова по-сериозни щети ще се получат, като прогнили дъски, изгнили носещи греди, наводнени тавани, напукана гипсова шпакловка.

Покривът който тече е един от най-основните врагове на всеки дом без значение от структурата й. Проблемите, които ще се появят са много: влага, мухъл, лоша миризма на плесен.

Счупени керемиди, изронена замазка, липсваща хидроизолация или неточно подшити комини, са само една част от причините, които довеждат до течащ покрив.

Видове покриви в България

По-известните градове на България са едновременно и сериозни културни и исторически центрове. Архитектурната композиция на градовете се допълва от уникалните покриви на всяка постройка, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви Плевен, Ремонт на покриви Пловдив, Ремонт на покриви Разград и Ремонт на покриви София.

Тук трябва да споменем и съпътстващите услуги като: Полагане на Изолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Улама, както и използваните Строителни материали.