Ремонт на покриви общ

От опит знаем, че покривът е един от най-важните елементи на всяка сграда, като едновременно й придава съвършен вид, уникална визия и усещане за топлина и домашен уют.

Видове покриви

Работите свързани с покрива са твърде опасни,сложни и трудоемки, поради което е необходимо използването на професионални бригади, фирми и майстори за ремонт на покриви.

За калкулирането на крайната цена за ремонт на покрив, трябва да включим материали, цени за логистика и транспорт, цени за демонтаж и монтаж, цена за труд.

Цена за видове покриви

Важен детайл при определяне на крайната цена за ремонт на покриви са всички материали за ремонт на покриви, като:

  • Положената саморазливна хидроизолация на покрив;
  • Количеството дървен материал – шипки, челни дъски и греди ;
  • Типа покритие – ондулин, пчелна пита, керемиди или цигли;
  • Общия метраж поцинковани улуци, пвц, кафяви или метални улуци;
  • Вид и размер на странична обшивка за покрив;
  • Архитектурната сложност – едноскатен, двускатен, пирамидален или плосък покрив.

Ремонт на Покриви

Без надежден покрив, къщата започва да се разрушава и колкото по-дълъг период от време отлагате ремонта на покрива, толкова по-неспасяеми щети ще се получат, като изгнили носещи греди, увредена ламперия, наводнени тавани, напукана гипсова шпакловка.

Течащият покрив е един от най-големите врагове на всяко жилище без значение от структурата й. Проблемите, които ще се появят са много: лоша миризма на мухъл, влага и плесен .

Пропукани керемиди, подкожушена замазка, липсваща хидроизолация или неправилно подшити комини, са само част от причините, които могат да доведат до течащ покрив.

Видове покриви в България

По-големите градове на България са едновременно и запомнящи се културни и исторически центрове. Архитектурната композиция на градовете се допълва от уникалните покриви на всеки дом, което предопределя и значимостта на дейностите свързани с Ремонт на покриви Пловдив, Ремонт на покриви София, Ремонт на покриви Благоевград  и Ремонт на покриви Сливен.

Тук трябва да споменем и свързаните услуги като: Полагане на Хидроизолация за покрив, Монтаж или демонтаж на Улуци, както и използваните Строителни материали.